Panel logowania

Rejestracja

Festiwal kulinarny "W Carskiej Spale" (29.09.2018 12:00 - 30.09.2018 16:00)

Celem organizacji Festiwalu jest identyfikacja i promocja kuchni regionalnej, produktów tradycyjnych oraz lokalnych przedsiębiorców. Chcemy wykorzystać coraz większą modę na kuchnie regionalne do tego, by wypromować Spałę, powiat tomaszowski i region łódzki. Turyści przyjeżdżają tu nie tylko z powodu wspaniałej przyrody, możliwości aktywnego wypoczywania na łonie natury czy zabytków, ale także coraz częściej z powodu doskonałej, regionalnej kuchni.

W ostatni weekend września obchodzone są Światowe Dni Turystyki. Powiat tomaszowski, w którym będą gościć wojewódzkie obchody tego wydarzenie, cechuje bogactwo walorów turystycznych, wśród których niebagatelne znaczenie odgrywa kuchnia regionalna. Jest ona istotnym elementem budującym tożsamość regionalną, a także podkreśla unikatowy charakter i dziedzictwo historyczne tego obszaru. W związku z powyższym, pragniemy zaoferować także uczestnikom ŚDT możliwość posmakowania specjałów kuchni m.in. myśliwskiej podczas Festiwalu kulinarnego "W Carskiej Spale". Przez dwa dni wybrane lokale gastronomiczne w Spale serwować będą potrawy  oparte na starannie dobranych składnikach i według tradycyjnych receptur będące kulinarną wizytówką naszego regionu. 

Kontakt

Lokalna Organizacja Turystyczna w Spalewww.lotspala.pl

Galeria

Mapa

Komentarze

Musisz być zalogowany

2 punkty
biuro@lotspala.pl

Inne wpisy autora

Brak dostępnych aktualności.

Wpisy polecane

Brak dostępnych aktualności.